Friday, 15 April 2011

Magnetic Resonance Imaging (MRI)

MRI Test

Salam korang suma...:)
Aq nk citer ni pagi td aq g hosptl UKM tuk jalani pemeriksaan kepala Atau lebih Dikenali Scan Brain..huhu

Dengar pun da seram apatah lagi menjalani test tu..aq wa tghari td..doktar da pesan awal...sebelum jalani
test awk kne puasa taw...jgn pula x puasa takot awk muntah nnti..blaa..blaa.blaa..membebal pulak doktar ni..haha..Okek Bosh Saya akan puasa!!!nk wat mcm nakn kena jgk posa..^^
Sampai je sana wat pendaftaran doktar suruh masuk cucuk tgn ngn jarumm..fuh..panjanggggg..hehe
(x la panjang mana pon)tp sakit r jgk mcm kne gigit semut api..haha...tunggu..punya tggu...
ade akk tu suruh tukar baju la plak..so tukar la bju...tp aq kne la bukk subang aq tu...(bhn dari besi dilarang sama sekali pakai nnti takot mmganggu proses...hmm ikut je laa..time tu aq da seram sejuk dibuatnye
berdebar debar pon ade jgk..sementara aq masuk bilik MRI tu Aq duk2 la dlu..tp x boleh bla nye..asl bju tu seksi sngt..hahaha(tension plak aq)nasib x de laki2 kt situ..selamat aq..hihihi..kalau x diorg da dpt tayangan free da...haha
haaa....Bilik ni la aq kene msk..Ni la mesin MRI

Akak tu suruh aq baring..pastu dia bagi aq mcm pendengr lgu tu letak kat telinga
Secara plan..plan mesin pon tu pon menjalankn tugas dia dan dia mmbawah aq msk ke terowong tu..
Perasaan time tu hanya Allah je la tahu mcm na..Aq rasa dalam kedaan seperti mayat..:( mcm2 bunyi mesin tu keluarkn tuk merangsang otak aq ni...Aq hanya mmpu berdoa,istifar byk2 je la..semoga aq dapat menjalani test tu dgn selamat dan tanpa sebarang masalah..Test tu mengambil masa dlm 30 mint..(lama tu)huhu
takkutt..takut...takuttttttt kerana ditinggalkn sendri dlm bilik tu..
Tapi Alhamdulilah..Selamat jgk aq..huree..boleh balik da.....sebelum balik tu Cik hjrah telah melanggar tgn aq yg kne cucuk tu(Sakit kaw tahu x!!)opsss..aq x sngaja la..hijrah takut sudah..last sekali aq yg sendri wat lagi teruk aq pnnye tngn tu..smpai terkeluar jarum tu..ape lg darah kuar la..pekat gila darah aq(nie la orang jakun)hahaha  aq tgk tgn aq mcm tangan mayat pucat nk mampus..:((
p/s:Nasihat dari saya jaga otak anda masing2 dari anasir-anasir yg tidak baik..kalau x buruk padah nye.
hehe..kita saling ingt mngingati ye..

Result test tu akan diketahuai dlm masa 2 mnggu dari sekarang..harap2 result dya positif not negative..
Doakn nye semoga aq nie baik-baik saya..PEACE ^_^ kla korang kat cini je aq nk cite
kongsi2 pengalaman aq ni..Korang tu jga diri baik2 nye jgn nakal2...hehe
SAYANG KORANGGGG!!







2 comments:

  1. Nie untuk ape nie.... for scan apew..?
    then... Kalo leh,setting comment box nie tuk 'popup' mybe senang tuk comment.. ok2... thanks for da reply... =)

    ReplyDelete
  2. Scan for brain &fuiturity fossa..ikutkn byk lg kegunaan MSI ni..tpkn nk setting popup tu mcm ne?hehe sy ni bdk baru belajar.

    ReplyDelete